About

 

Balkan Art Fashion Event – BAFE je alternativna umetnička manifestacija, nastala sa idejom da promoviše regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat širokoj publici.

BAFE je nastao 2013 godine, kada je njen direktor Luka Opačić sa 19 godina, vozeći se liftom sa dve drugarice, umesto da fotkaju selfije u istom kao što svi rade, došli su prvo na da ideju da osmisle modni performans „Sedam grehova mladih“, da bi na kraju ipak odlučili, da je bolje da naprave modnu organizaciju BAFE ( Belgrade alternative fashion event).
BAFE, kao ideja rođen je u liftu, novembra meseca 2013 godine. (više o tome: http://inspirishime.com/put-do-uspeha-vodi-liftom)

Sada, BAFE je višednevna manifestacija na kojoj se svakodnevno održava 10ak modnih revija koje prikazuju kako kolekcije mladih dizajnera, tako i sezonske, komercijalne i tematske revije i na taj način omogućava mladim autorima da se nađu rame uz rame sa već establiranim modnim profesionalcima.

Događaji u organizaciji BAFE-a su povod za okupljanje umenika i studenata koji dobijaju priliku da rade u struci i da stečena znanja primene u praksi.

Događaj je otvoren za modne i grafičke dizajnere, fotografe, vizuelne umetnike, novinare i sve druge kreativne pojedince koji žele da se uključe u organizaciju ovog, na našim prostorima, jedinstvenog događaja.